6 tapaa suojata luottokorttisi verkossa

6 tapaa suojata luottokorttisi verkossa

Väliaikainen numero on edelleen linkitetty tiliisi rekisteröidäksesi ostotoimintasi. Jos hakkerit hankkivat tietosi myöhemmin, heillä ei ole todellista korttisi numeroa.

(1) Luo ainutlaatuiset salasanat

Verkkokortti- ja pankkiprofiiliesi salasanojen tulisi olla yksilöllisiä ja monimutkaisia, jotta hakkerit ei pääse käyttämään useita tilejä samoilla kirjautumistiedoilla. Yleensä tehokas salasana on pitkä, sisältää sekä isoja että pieniä kirjaimia, siinä on numeroita ja käytetään symboleja (jos sallittu). Yritä luoda monimutkaisuus lauseen tai kokonaisen lauseen avulla. Korvaa sanat kuten “-” luvulla 2 ja “ja” – merkillä. Käytä mieleenpainuvia lauseita, joita et unohda – mutta jotka eivät myöskään sisällä henkilökohtaisia ​​tietoja – äläkä kirjoita salasanojasi mihinkään.

(1) Muista “S on turvallinen”

Varmista aina, että yhteys verkkosivustoon on turvallinen. Kun näet lukkosymbolin Internet-selaimesi URL-kentässä ja osoite alkaa “https” eikä “http”, tämä tarkoittaa, että tapahtuma on salattu. Tämä ei ole sataprosenttisen turvallista, koska verkkorikolliset voivat saada lailliset turvatodistukset, mutta se estää opportunistiset huijaukset.

Muista "S on turvallinen"

(2) Käytä tunnettuja, luotettuja sivustoja

Valitse sinulle tutut jälleenmyyjät. Jos et ole perehtynyt sivustoon, tee joitain tutkimuksia saadaksesi lisätietoja siitä. Ota myös huomioon suunnittelu; jos se näyttää hätäiseltä tai epäammattimaiselta, etsi tuotteesi muualta. Valittavana on paljon hyvämaineisia verkkokauppasivustoja.

(4) Tee ostoksia vain suojatussa verkossa

Käytä verkkokaupoissa vain turvallisia, hyvämaineisia verkkosivustoja ja vältä ostoksia julkisella Wi-Fi-yhteydellä. Verkkorikolliset vakoilevat usein julkisia Wi-Fi-verkkoja ja sieppaavat linkin kautta siirtyneitä tietoja. Julkinen verkko voi jättää sinut alttiiksi näille hyökkäyksille, jolloin hakkerit voivat käyttää luottamuksellisia taloudellisia tietojasi, pankkitietojasi, tilisalasanojasi ja muita arkaluonteisia tietojasi. Lue lisää julkisen langattoman verkon turvallisuudesta.

(5) Käytä suojausohjelmistoa

Käytä suojausohjelmistoa, joka suojaa sekä työpöytääsi että mobiililaitteitasi. Monet meistä tekevät ostoksia pienellä näytöllä, ja se voi tehdä meistä alttiimpia hakkereille. Peitä itsesi virustorjuntaohjelmistolla tai kattavalla Internet Security -ohjelmistolla, joka tarjoaa suojan kaikilla laitteilla.

(6) Päivitä, jotta pysyt turvassa

Pysy ajan tasalla käyttöjärjestelmän ja muun ohjelmiston päivityksistä. Nämä päivitykset korjaavat usein tietoturva-aukkoja pitääkseen sinut turvassa. Kun saat ilmoituksen päivityksen saatavuudesta, lataa se heti.

Nämä vinkit saattavat tuntua yksinkertaisilta, mutta ne ovat tehokkaita tapoja pienentää riskiäsi verkkokaupoissa. On helpompaa nauttia virtuaalisista ikkunaostoksista, kun tiedät luottokorttitietosi turvallisiksi.

0 comments on “6 tapaa suojata luottokorttisi verkossaAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *